Men årets mest leste artikkel, var også årets mest tragiske.

1. Helikopter har styrtet utenfor Bergen
Nyheten om at et helikopter hadde styrtet utenfor Bergen sjokkerte hele industrien 29. april. Tolv menn og en kvinne på vei til Bergen fra Gullfaks-feltet omkom i ulykken.

2. Beinseksjon på 600 tonn veltet
Det skulle være en rutineoperasjon, men endte med at en 50 meter høy og 600 tonn tung beinseksjon falt i bakken på Samsung-verftet. Den aktuelle beinseksjonen skulle monteres på en av de nye CAT J-riggene, Askepott, som bygges for Oseberg-lisensen.

3. Statoil sender to COSL-rigger til kai
Statoil valgte å avslutte kontrakten på COSLInnovator, samtidig som de suspenderer avtalen på COSLPromoter. For fjorten dager siden ble det klart at COSL Offshore Management AS saksøker Statoil etter kanselleringen.

4. Nå har de lyst ut 300 nye offshorestillinger
I dagens jobbmarked betyr 300 nye stillinger nye muligheter for mange som har mistet levebrødet sitt. KCA Deutag sikret seg driftskontrakter på Statoils oppjekkbare Cat J-rigger, som skal brukes på Oseberg og Gullfaks-feltet, og kjørte derfor en større rekrutteringskampanje i et år der de aller fleste andre måtte nedbemanne.

5. Statoil vurderer hurtigutbygging av gassfunn i Norskehavet
Snefrid Nord planlegges knyttet til Aasta Hansteen i rekordfart. Rask utvikling av funnet fra 2015 vil styrke økonomien i Aasta Hansteen-utbyggingen og sørge for at Statoil redusert investeringene ved å utnytte lave priser i leverandørindustrien.

6. Slepet røk i kraftig uvær, nå kan Transocean Winner reke på land
Store problemer da en av norsk sokkels trofaste slitere la ut på siste reis. 

7. Aker Solutions får milliardkontrakt med ConocoPhillips
Etter å ha mistet alle rammeavtalene for vedlikehold og modifikasjon med Statoil, sikret Aker Solutions tilsvarende kontrakter på Ekofisk og Eldfisk, verdt mellom 1 og 3 milliarder kroner.

8. Trym stenges ned på grunn av dansk problemfelt
Trym-feltet i Nordsjøen ligger an til å bli stengt ned 1. oktober 2018. Årsaken er at feltet produseres via det danske Tyra-feltet, som må stenges ned på grunn av at plattformene synker.

9. Vant milliardkontrakt med Statoil, nå vil alle jobbe for dem
Wood Group var én av de store vinnerne da Statoil tildelte nye V&M-avtaler og sikret seg Snorre A+B, Grane og Visund. Avtalene har en verdi på rundt 3,6 milliarder kroner, og selskapet hadde behov for omtrent 250 nye ansatte.

10. Flere evakuert etter brann på rigg i Norskehavet
Det brant på Scarabeo 5. Igjen. Brannen oppsto i maskinrommet mens riggen lå på Njord-feltet. Ingen personer ble skadet.