Magnus Stangeland. Foto: Silje Katrine Robinson

Bergen Group får slettet 180 millioner kroner i gjeld

Kreditorene har gått med på en avtale som sikrer videre drift av selskapet.

– Vi har så langt fått aksept fra to tredjedeler av kreditorene på gjeldssaneringen, og vil etter den ekstraordinære generalforsamlingen i november få skutt inn ny egenkapital som skaper et robust fundament for å bygge Bergen Group fremover, sier finansdirektør Nils Hoff til Bergens Tidende. 

Bidrar med egne penger
I tillegg til at de største kreditorene har gått med på å stryke minst 180 millioner av den totale gjelden på 280 millioner kroner, går aksjonærene Magnus Stangeland og Brian Chang inn med rundt 13 millioner i ny egenkapital, mens lederne i konsernet har forpliktet seg til å tegne nye aksjer for 7,5 millioner kroner.

Bergen Group får også et kortsiktig lån fra Brian Cheng og Magnus Stangeland på 20 millioner kroner. Det skal tilbakebetales i løpet av et halvt år.

I pluss forrige kvartal
For få år siden hadde Bergen Group både verft, riggservice og maritim service. Nå er det Bergen Group Services som er det operative selskapet i konsernet.

I årets andre kvartal hadde konsernet inntekter på 71 millioner kroner, opp fra 46 millioner kroner i samme periode i fjor. 

Resultatet endte på 1 million kroner i pluss, opp fra minus 15,8 i andre kvartal i fjor.

Les hele saken hos Bergens Tidende