Birger Alnes

Birger Alnes

Deretter vil jeg takke dere for alle turene dere har transportert meg trygt ut til plattformer og hjem igjen gjennom 30 år. Dette er turer i stille og klart vær, det er turer i storm og uvær, det er turer der jeg overhode ikke har sett noe ut vinduene på grunn av tett bygevirksomhet og tåke, det er turer der jeg egentlig lurer på om helikopteret holder sammen av all skaking og risting som urolig vær medfører.

Men en ting er sikkert, jeg har alltid følt meg trygg på disse turene. Jeg vet at sikkerhet er første bud for dere også, og at dere ikke lar dere presse til å ta avgjørelser som egentlig ikke tjener sikkerheten for oss passasjerer og dere selv.

Jeg har hatt flere turer med Superpuma og  Eurocopter de siste årene, og er ikke i tvil selv om at dette er et trygt helikopter. Derfor er det litt vanskelig for meg å forstå den hetsen og motstanden som nå blir publisert om denne helikoptertypen.

Jeg er sikker på at de som etterforsker denne saken kommer til bunns i hva som var feil, også de bakenforliggende årsaker. La oss vente, ikke la følelser få lov og ta overhånd på en slik viktig avgjørelse. Helikopteret EC225 er jeg selv veldig glad i, og føler meg  ganske trygg når denne maskinen tar av og jeg kjenner kraften i avsparket når den flyr avgårde. Ikke det at jeg føler meg mindre trygg i en Sikorsky-maskin, men min favoritt fremdeles er Ec225/ SuperPuma.