Den danske nettavisen CO-Sea.dk var først ut med nyheten om at skipene Loke Viking, Njord Viking, Magne Viking og Brage Viking flagges om.

De skal forlate det danske skipsregisteret DIS og komme til Norsk Ordinært Skipsregister i løpet av første kvartal 2017, skriver nettstedet.

– Det stemmer

Morten G. Aggvin i rederiet bekrefter overfor Sysla at de vil flagge om skipene.

– Det stemmer. Det er delvis på grunn av markedssituasjonen og delvis på grunn av fleksibiliteten det gir oss, sier han.

De nye ansettelsesforholdene vil være i overensstemmelse med norske overenskomster, opplyser rederiet til CO-Sea.dk.

Omflaggingen skjer fordi Viking Supply Ships vil optimere den samlede rederidriften ved å samle større deler av flåten under norsk flagg, ifølge Shippingwatch.dk.

Omfattende restrukturering

Skipsregistrene har fortsatt ikke hørt fra Viking Supply Ships fredag.

– Men vi ser frem til å motta søknaden, og synes det er positivt at de vil flagge til norsk register, sier seksjonssjef Ole Johannes Kamlund hos Sjøfartdsdirektoratet avdeling skipsregistrene.

Les flere nyheter om Viking Supply her.

Tidligere denne måneden ble det kjent at Trond Myklebust fra Måløy blir ny sjef i rederiet, og overtar ansvaret for 13 offshorefartøy og rundt 500 ansatte i det Christian Sveaas-kontrollerte selskapet.

Selskapet har som de fleste andre offshore-rederier vært gjennom en omfattende prosess for å få selskapet restrukturert og refinansiert gjelden.