– Vi vil forsøke å unngå ytterligere oppsigelser med utsettelsen av nybygget, og prøver å hente inn det vi kan på ombygging og reparasjonssoppdrag. Men det kan bli permitteringer, sier Havyards konserndirektør Geir Johan Bakke til Sysla Maritime.

Fafnir Offshore har ikke klart å skaffe jobb eller finansiering til deres bestilte nybygg, og utsetter leveringen fra verftet i Sogn til april 2019.

– Utfordrende år

For Havyard betyr denne utsettelsen til lavere kapasitetsutnyttelse på verftet i år og neste år, i tillegg til utsettelse av fortjenesten fra prosjektet.

– 2017 blir et veldig utfordrende år for verftet i Leirvik. Vi har bare et skip til ordreboken, og det skal leveres april neste år, sier Bakke.

Ingen jobb – ingen finansiering

Ifølge verftet har Fafnir jobbet med flere prosjekt for langtidsbeskjeftigelse av skipet. Det er en forutsetning for å skaffe langtidsfinansiering i dagens marked, men islendingene har ikke lykkes med dette.

Partene har nå avtalt at offshorerederiet skal innbetale en ytterligere forskuddstermin som vilkår for å utsette leveringen av skipet i to år til, og betalingsfristen er satt til tidlig i januar 2017.

Det er rederiets andre utsettelse. I desember i fjor meldte Havyard Ship Technology at Fafnir utsatte leveringen av bygg 126 fra mars 2016 til juni 2017.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.