Statoil har hatt tre arbeidsulykker ved sine byggeprosjekter på verft i Sør-Korea det siste halvåret, skriver Stavanger Aftenblad.

Tre ulike verft er involvert; Samsung, Hyundai og DSME-verftet.

Ola Anders Skauby i Statoil bekrefter at Mariner-prosjektet, som er under bygging i Sør-Korea, har hatt to arbeidsuhell det siste halve året.

I tillegg har Aasta Hansteen-prosjektet hatt ett arbeidsuhell.

– Vi har hatt to alvorlige hendelser ved to ulike verft i Sør-Korea knyttet til Mariner-prosjektet, opplyser Ola Anders Skauby i Statoil.

I fjor høst falt en person ned fra et stillas og slo ansiktet og skadet tennene. Mannen er operert og er under opptrening. Han er ikke ansatt i Statoil, og det er ukjent hvilken nasjonalitet og alder personen har.

– Personen jobbet ved Samsung-verftet på oppdrag for Statoil med byggingen av lagerskipet til Mariner-feltet, sier Skauby.

Han var i gang med å demontere stillasene da fallulykken skjedde.

Granskning

Etterpå er fallulykken gransket og evaluert av Statoil og Samsung-verftet. Det ble stans i arbeidet og helse, miljø- og sikkerhetsrutinene ble gjennomgått på nytt.

Den andre ulykken skjedde i mars i år ved DSME-verftet i Sør-Korea der toppdekket til Mariner er under bygging.

Uhellet skjedde da personen falt etter å ha tråkket på en usikret stillasplanke. En skadet albue og brukket ribbein ble resultatet, men ingen fikk varige mén. Også denne ulykken blir ettergått av Statoil og verftet.

Les hele saken hos Stavanger Aftenblad (krever innlogging)