Da Statoil fant gass i Flyndretind-prospektet, nord for Mikkel-feltet i Norskehavet, i 2010, ble funnet beskrevet som «lite, men kommersielt drivverdig».

Nå har selskapet søkt Olje- og energidepartementet om, og fått innvilget, en utsettelse for fremdriften i utbyggingsprosjektet.

Ny frist for beslutning om videreføring er 1. mars 2017, mens frist for beslutning om innsendelse av utbyggingsplan forblir 1. mars 2018, skriver departementet i sitt svarbrev.

Ifølge OED er det ikke rom for ytterligere utsettelser, men Statoil ser ikke for seg at prosjektet kan realiseres så kjapt.

– Per i dag er det ikke ledig kapasitet i rørledningen Åsgard Transport, og det er én av grunnene til at prosjektet utsettes. Åsgard Transport System (ÅTS) er fullbooket til 2021, men dersom dette skulle endre seg, vil vi ta en ny vurdering, sier informasjonssjef Ola Anders Skauby i Statoil.

Lisenspartnerne i lisensen, Statoil (40,85 prosent), Eni (29,4 prosent), Petoro (19,95 prosent) og ExxonMobil (9,8 prosent), vil nå vurdere å knytte funnet opp til Åsgard-feltet.