– De tre taubåtene vi får levert neste halvår, letter situasjonen noe, sier administrerende direktør Kenneth Walland til Maritimt Forum Haugalandet og Sunnhordland.

De 50 sjøfolkene som permitteres er norske. – Vi opprettholder samme antall opplæringsstillinger som i fjor, sier Walland.

Permitteringene rammer alle typer skip hos Østensjø; forsyning, konstruksjon og taubåt.

Olympic må si opp

Forrige uke ble det kjent at Olympic må gå til det skritt å si opp 60 ansatte. De fleste som må gå er ansatt på sjøen.

– Vi synes det er svært leit at vi må si opp folk. Dette rammer mange flinke medarbeidere som vi svært gjerne ville hatt med oss videre. Slik utsiktene i markedet er nå, har vi likevel ikke noe annet valg, sa Olympic-sjefen Stig Remøy.

Lønnsreduksjon

Også DOF er i gang med tiltak for å lette på den vanskelige situasjonen i markedet, ved at de ansatte stemmer for tredje gang over lønnsreduksjon.

– Det er viktig for DOF at vi klarer å gjennomføre en midlertidig lønnsreduksjon, også for sjøfolkene våre, slik at vi i størst mulig grad kan opprettholde arbeidsplasser og sikre drift for flåten vår, skrev finansdirektør Marianne Møgster i DOF Subsea i en e-post forrige uke.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.