– Inpower er en ideell match for oss, for at vi skal levere enda grønnere løsninger, sier Bosteks administrerende direktør Ove Johan Solem til Sysla.

Bertel O. Steen Teknikk AS (Bostek) leverer skipsmotorer og maritime generatorsett. Gjennom oppkjøpet av Molde-bedriften Inpower AS kan de satse på nye energibesparende og hybride fremdriftsløsninger for skip.

Hybridsatsing

– Det grønne skiftet krever nye løsninger. Inpower har utviklet patenterte produkter som supplerer veldig godt de løsningene vi leverer.

Oppkjøpet er en viktig brikke i Bosteks hybridsatsning. Bergensselskapets mål er å være ledende innenfor hybrid og elektrisk fremdrift til sjøs.

– Vi har sett etter en partner som vil bidra med mer utslippsvennlige løsninger, og har snakket sammen tidligere. Nå ble det klart at Inpowers eiere var interessert i å selge, og etter noen samtaler så vi at dette var fornuftig for begge parter.

Teknologiske eksperter

Hvor mye Bostek måtte ut med, har selskapene ifølge Solem blitt enige om å holde hemmelig.

Han mener oppkjøpet tilfører Bostek det som trengs for å styrke seg mot segmentene de har levert til i mange tiår. Gjennom årene har hurtigbåter og marinen vært de største kundene.

I forfjor flyttet Bostek inn i nye produksjonslokaler på Hanøytangen som ga dem fire ganger så stor kapasitet. Det kan også bli aktuelt å produsere Inpowers løsninger her.

– Inpower vil være våre nye teknologiske eksperter, og så vil bruke resten av organisasjonen og lokalene slik det blir hensiktsmessig.

I en pressemelding tror Inpowers daglige leder Geir Larsen at dette vil utvikle selskapet:

– Bosteks inntreden blir en industrialisering av de utviklede løsningene og en god plattform for vekst og utvikling. Frem til nå har vi fått utviklet og verifisert teknologien. Nå har vi en industriell eier som tar oss videre.

Her kan du se klipp fra da de åpnet nye lokaler for et drøyt år siden: