– Vi synes det er svært leit at vi må si opp folk. Dette rammer mange flinke medarbeidere som vi svært gjerne ville hatt med oss videre. Slik utsiktene i markedet er nå, har vi likevel ikke noe annet valg, sier Olympic-sjefen Stig Remøy i en pressemelding.

Olympic Shipping må gå til det skritt å si opp rundt 60 ansatte.

Dette vil i hovedsak være ansatte i offshoreflåten, men det blir også reduksjoner i administrasjonen i Fosnavåg og i Rio de Janeiro.

I tillegg kan det bli permitteringer.

For lite arbeid

Rederiet tror ikke det dårlige offshoremarkedet vil snu med det første, og skriver i pressemeldingen at det blir for lite arbeid utover høsten til å sysselsette alle.

– Så langt har vi greid å holde de fleste i arbeid og unngått oppsigelser. De ansatte har virkelig stått på for å finne gode løsninger, sier Remøy.

Ikke nok

Rederiet varslet i fjor høst om permitteringer av bortimot 60 sjøfolk da Olympic måtte legge tre skip i opplag. Med litt justeringer i flåten, klarte de å presse tallet ned til rundt 20 permitterte.

I februar stemte de Olympic-ansatte ja til lønnsreduksjon, og rederiet så et lys i tunnelen. Tiltaket er ikke lenger nok.

– Lønnsreduksjoner og økte turnuslengder har vært viktige bidrag for å redusere kostnadene det siste året. Fra rederiet blir det jobbet hardt med å skaffe nye kontrakter slik at omfanget av nedbemanningen blir så liten som mulig.