Samarbeidsselskapet Odfjell Terminal B.V., der Odfjell SE eier 51 prosent og Lindsay Goldberg resten, har solgt sin eierandel på nær 30 prosent i Oiltanking Odfjell Terminals & CO.

Prisen er 130 millioner dollar, eller en drøy milliard kroner med dagens kurs. Salget gir en gevinst på cirka 90 millioner dollar.

– Vi  er tilfreds med  å ha fullført  salget av vår  terminal i Oman  til det vi mener  er en attraktiv pris. Det  bekrefter kvaliteten på våre investeringer i Oman siden 2008, uttaler administrerende direktør Kristian Mørch i Odfjell SE i en børsmelding.

– Vi  er  godt fornøyd med samarbeidet  vi har hatt med våre partnere i Oman og vi ønsker dem videre suksess med å utvikle terminalens fulle potensial. Salget er i tråd med vår strategi om å  fokusere på de  terminalene hvor vi  har styrende kontroll  og om å investere videre i våre kjerneområder som Houston og Rotterdam, sier administrerende direktør Frank Erkelens i Odfjell Terminals.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken, vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla, så send oss en epost.