Det nye hovedbygget på Marineholmen inngår i Marineholmen Forskningspark. Både på Marineholmen og i Buehallene ved Puddefjordsbroen vil også nye laboratorier bli tatt i bruk.

– I den nye, store strekk-test maskinen i Buehallene er det nå mulig å strekk-teste komponenter og forankringssystemer opp mot 2.900 tonn. Produsenter fra hele verden sender utstyr til Bergen for testing og kvalifisering, sier Mads Arild Eidem, DNV GLs sjef i Bergen i en pressemelding.

– Krevende tider

Også DNV GL har vært gjennom nedbemanninger. I mai ble en nedbemanning på rundt 1000 personer varslet.

– Det er krevende tider for mange i maritim og olje- og gassindustrien nå, og det er naturlig nok også krevende for deler av DNV GL også, sier Eidem i meldingen.

– Samtidig er det i motgang at nødvendigheten av nytenkning og nyskapning er sterkest. Derfor tror jeg at timing for flytting til forskningsparken er ideell, fortsetter han.

– Nye muligheter

Det nye bygget er miljøsertifisert og har solceller på taket. Laboratoriet for storskalatesting ligger i Buehallene ved Puddefjordsbroen, et stykke unna kontorbygget.

Åpningen av nybygget var det Bergensordfører Marte Mjøs Persen og DNV GLs konsernsjef Remi Eriksen som sto for.

– Den maritime klyngen i Norge er verdensledende med en sterk vilje og evne til nytenkning og innovasjon. Særlig miljøene innen shipping, olje og gass og sjømat – på Vestlandet generelt og i Bergen spesielt – kan fremvise mange eksempler. Når vi nå flytter, åpnes nye muligheter. Vi kan i større grad utvikle vår kunnskap gjennom daglig kontakt i inspirerende miljøer, og vi kan ventelig bidra med vår kunnskap til de samme miljøene på en bedre måte, sier Eriksen.

Planen var at klassifiseringsselskapet skulle vokse til rundt 250 ansatte i kontorbygget, som de leier av GC Rieber. Men i stedet ble det nedbemanning, og i dag er de rundt 100 ansatte.

Her kan du se video fra det nye laboratoriet for storskalatesting.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.