Den 35 meter lange aluminiumskatamaren med plass til nesten 300 personer, er den første av Boreals fem nye hurtigbåter som skal trafikkere samband i Møre og Romsdal fra nyttår.

Dette er den første av to som skal leveres av Oma Baatbyggeri AS på Stord.

– Fartøyet er bygget i tett samarbeid med verftet for å finne de beste løsningene innenfor dagens teknologi til det beste for miljøet, sier Boreals styreleder Kjetil Førsvoll i en pressemelding.

Det har ifølge rederiet resultert i tekniske løsninger som lavenergiutstyr om bord, vektoptimalisering og de mest miljøvennlige motorene i markedet.

Velger norske verft

Boreal skirver i pressmeldingen at rederiet ønsker å velge norske verft, som de karakteriserer som konkurransedyktige på pris og kvalitet.

– Vi har god erfaring med å jobbe med Oma Baatbyggeri – de er pålitelige og gir oss forutsigbarhet. Det bidrar til at vi sammen med vår oppdragsgiver kan skape et godt tilbud til det beste for alle reisende, sier Førsvoll.

På kontrakt til 2025

Kontrakten på sambandet har en varighet på åtte år, fra oppstarten 1. januar 2017. Det er også muligheter for opsjon på to år.

MS Godøy er profilert i henhold til oppdragsgivers merkevare FRAM.