De får prisen for sin innsats med å redde flyktninger i nød på Middelhavet.

– Redningsoperasjonen i Middelhavet er humanisme i praksis. Vi må aldri glemme at flyktninger er mennesker med lik rett til et anstendig og fredelig liv, akkurat som meg og deg. Alle har rett til å bli behandlet med respekt og verdighet, sier Tom Hedalen, styreleder i Human-Etisk Forbund i en pressemelding.

Mannskapene om bord på Siem Pilot og Peter Henry von Koss blir i dag hedret med pris av Human-Etisk Forbund.

Humanistprisen tildeles en enkeltperson, gruppe, eller organisasjon som bidrar til å fremme humanistiske idealer og prinsippene i FNs menneskerettighetserklæring. Prisen består av blomster, diplom, og 100.000 kroner.

4500 døde

Prisutdelingen skjer like etter at det ble kjent at 4500 mennesker har mistet livet i Middelhavet hittil i år, skriver Aftenbladet.

– Det er dystre nyheter. Vi må aldri glemme at flyktningene er mennesker med lik rett til et anstendig og fredelig liv, akkurat som meg og deg. Alle har rett til å bli behandlet med respekt og verdighet, sier Hedalen.

Reddet tusenvis

Mannskapene på Siem Pilot og Peter Henry von Koss har reddet tusenvis av flyktninger og brakt dem trygt i havn til Hellas og Italia.

– Uansett hvor vi står politisk er vi nødt til å anerkjenne enkeltmenneskets rettigheter. Vi er nødt til å sørge for humanitær hjelp både her hjemme og internasjonalt, avslutter Hedalen.