Rederiet har inngått en avtale med STX Offshore & Shipbuilding om å terminere kontraktene på fire skip som skulle leveres neste år. Kontraktsprisen for de nye tankskipene var 364,3 millioner dollar, rett oppunder 3 milliarder kroner etter dagens kurs, hvorav selskapet har betalt rundt 370 millioner kroner, skriver selskapet i en børsmelding.

Frontline har fått tilbakebetalt innbetalingene som er gjort, minus en kanselleringsavgift på 0,5 millioner dollar – 4 millioner kroner etter dagens kurs – per skip.

Frontline har fortsatt tro på gode muligheter i markedet framover, og påpeker at selskapet går i balanse på relativt lave priser.

Etter kanselleringene består selskapets skipsflåte av 73 fartøy, inkludert nybygg, med en samlet kapasitet på rundt 13,5 millioner dødvekttonn – den totale vekten et skip kan bære av last, drivstoff, forsyninger, besetning og passasjerer.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken, vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla, så send oss en epost.