Det skriver tørrlastrederiet, hvor John Fredriksen er storaksjonær, i en børsmelding tirsdag kveld.

Golden Ocean melder nå at de vil tilsammen kjøpe seksten skip med en snittalder på fire år. Fjorten skip fra datterselskap til Quintana Shipping og to med isklasse fra datterselskap til Seatankers.

Milliardkjøp

Utvidelsen i tørrlastflåten har en samlet transaksjonsverdi på 412,4 millioner dollar, rundt 3,5 milliarder kroner, for rederiet.

Oppgjøret for skipene vil skje i form av aksjer. Golden Ocean utsteder 17,8 millioner nye aksjer, og påtar seg i tillegg gjeld på 285,2 millioner dollar, der mesteparten er gjeld som følger med Quintana-skipene.

Henter inn 60 millioner dollar

I en børsmelding samme dag skriver tørrlastkjempen også at det skal hentes inn 60 millioner dollar i ny kapital. Det vil være en del av finansieringsløsningen for de 16 skipene.

Bedring

Lav etterspørsel har sendt flere tørrbulkrederier i kjelleren. Golden Ocean har stått på kanten av stupet, men fikk for et drøyt år siden til en vellykket refinansiering.

Tørrlastrederiet forbedret resultatene kraftig i fjorårets siste kvartal, og økte også driftsinntektene fra kvartalet før.