Idet fusjonen mellom Solstad og Rem Offshore nærmer seg slutten, har Ola Beinnes Fosse sagt opp jobben som fungerende administrerende direktør i Rem Offshore.
– Nå er det riktige for meg å gå videre. Vi har fått på plass en god restrukturering i Rem, og selskapet er i god befatning for å klare nedturen. Jeg tror de to selskapene blir et bra team. Nå skal selskapet forvaltes av Solstad, og det håper jeg de vil gjøre på en god måte, sier Fosse.

Ansatt i mai

Han fikk en kort karriere i Rem. Da han ble ansatt som finansdirektør i Fosnavåg-rederiet i mai i år, var det restruktureringen av gjelden i selskapet som sto på agendaen.
Kort tid etter sluttet daværende administrerende direktør Arild Myrvoll, og Fosse inntok sjefsstolen, og oppgaven med å klargjøre for fusjonen fra Rems side.
– Det har vært veldig lærerikt, og en svært nyttig erfaring. Jeg ville absolutt ikke vært den foruten, sier Fosse.
-Når det er sagt, var det ikke dette han så for seg da han takket ja til stillingen som finansdirektør i mai.
– Ting ble veldig annerledes enn jeg hadde forestilt meg.

– Trist å forlate

– Hva skal du gjøre nå?
– Nå skal jeg bruke tid med familien. De har ikke sett så mye til meg de siste årene.
Åge Remøy, gründer og største eier i Rem, har allerede startet et nytt rederi med 500 millioner kroner mellom hendene. Med på laget har han Fosses tidligere sjef, Arild Myrvoll.
Hva Fosse skal ta seg til nå, har han ikke bestemt seg for ennå.
– Det får vi se på etter hvert.
Han ønsker imidlertid å benytte anledningen til å rose Rem-medarbeiderne i Fosnavåg.
– Det er dyktige folk, som det er trist å forlate. Jeg er veldig glad for den tiden jeg har hatt her, og håper de fortsetter med den gode innstillingen de har.