DOF skal ifølge en børsmelding drive og operere for den nye eieren.

Kan få kjøpe

Austevoll-rederiet har i tillegg opsjon på å kjøpe fartøyet til en pris som tilsvarer utestående gjeld eller rundt 50-60 prosent av historisk byggekostnad.

Ankerhåndteringsfartøyet vil bli omdøpt til Skandi Bergen etter overtakelsen.

– Denne avtalen gjenspeiler de utfordrende markedsforholdene, men vi ser det igjen som en tillitserklæring til vår globale organisasjon å bli spurt om å lede, og drifte dette fartøyet, sier DOF sin konsernsjef Mons Aase i en børsmelding.

Drive for andre

Før jul ble storbanken Nordea rederi som en følge av refinansieringsplanen av Olympic Shipping, da långiverne tok over fartøyene Olympic Commander og Olympic Hera.

For en drøy måned siden ble det kjent at DOF har inngått avtale med ny eier om å drive skipene, og med samme kjøpsopsjon som på Farstad-skipet.

Subseafartøyet Olympic Commander får det nye navnet Skandi Darwin, mens ankerhåndterings- og konstruksjonsfartøyet Olympic Hera omdøpes Skandi Hera.

Invester i dine ansatte: For under fem kroner per dag kan du og dine kollegaer få full oversikt på de viktigste bransjene i Norge. Send oss en epost for tilbud på bedriftsabonnement. Hvis du vil prøve Sysla i en måned for 1 krone, klikk her.