Ledelsen vil få lønnen sin kuttet med 10 prosent, mens vanlige ansatte må ta lønnskutt på 5 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

I følge E24 er dette meddelt de ansatte gjennom et brev sendt ut i dag.

– Vi snur hver stein i arbeidet med å sikre en bærekraftig fremtid for virksomheten, sier Per Harald Kongelf, leder for Aker Solutions i Norge i en pressemelding.

Tilpasningene vil bli evaluert etter 12 måneder.

Rammer 3600 ansatte
Aker Solutions opplyser til DN at rundt 3600 av selskapets totalt 15.000 ansatte blir rammet av kuttene.

– Grepene som tas er nødvendige for at vi skal fortsette å være konkurransedyktige og sikre arbeidsplasser, sier leder for MMO, Knut Sandvik i pressemeldingen.

Videre skriver selskapet at fagforeningene har gitt sin støtte til tiltakene.

– Vokste oss for store
– Vi gjør hva vi kan for at vi skal bli billigere, sier hovedtillitvalgt for Fellesforbundet i Aker Solutions, Arild Håvik, til Sysla.

– Det er ingen tvil om at vi vokste oss for store i oppgangstiden. Det  kunne jo virke som om det var konkurranse om å ansette flest. Når så alt plutselig snur, kommer vi i situasjoner som denne.

Han representerer de omlag 400 operatørene i Aker Solutions. De jobber hovedsaklig på sokkelen, og slipper lønnskutt, ifølge Håvik.

– Vi har tatt vår skjerv ved at vi har frasagt oss diett og forsikringer. I kostnader for bedriften skal det tilsvare omtrent det samme som det ingeniør-foreningene har gitt, sier han.

Store nedbemanninger
Aker Solutions sin avdeling for vedlikehold, modifikasjon og operasjoner (MMO) mistet like før jul arbeid på åtte plattformer da Statoil delte ut langsiktige kontrakter.

I kjølvannet av det varslet selskapet at opptil 900 medarbeidere kunne miste jobben.

– Pris var nok en viktig faktor til at vi mistet dette oppdraget, erkjenner Håvik i Fellesforbundet.

Vant viktig kontrakt
Ledelsen i selskapet opplyste da at det ville bli satt i gang en prosess for å gjennomføre rundt halvparten av reduksjonene i staben umiddelbart.

På det tidspunktet hadde selskapet fra 2014 allerede redusert kapasiteten i sin norske MMO-virksomhet med rundt 1300 faste og midlertidige stillinger for å tilpasse seg en nedgang i markedet.

En gladnyhet fikk de imidlertid tidlig i februar da de vant to kontrakter for ConocoPhillips.

– Disse kontraktene vil bidra til å sikre arbeidsplasser, men det er for tidlig å gå i detaljer om det, sa kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani til Sysla.