Foto: Magne Langaker, Kværner

Kværner avhengig av nye kontrakter

Kværners inntekter sank i tredje kvartal. Nå jager de etter mer arbeid.

Kværner hadde inntekter på 1,9 milliarder kroner i tredje kvartal i år, ned fra 2,8 milliarder i samme periode i fjor.

Resultat før skatt sank til 162 millioner kroner, ned fra 232 millioner kroner.

Men justert driftsresultat (ebitda) økte fra 148 millioner i tredje kvartal i fjor til 248 millioner i år.

Fakta

Kværner

  • Planlegger og gjennomfører store og komplekse offshoreprosjekter.
  • Har ca. 2900 ansatte, 1600 av disse jobber på Stord
  • Har hovedkontor i Oslo, verft på Stord og i Verdal.

Bonus

Kværner bygger to stålunderstell og dekket til utstyrs- og boligplattformen til Johan Sverdrup-feltet. Disse er 20 prosent ferdige, og Kværner har begynt å få inntekter fra prosjektene. I tillegg ble resultatet påvirket positivt av en bonus på 50 millioner kroner for et nylig fullført prosjekt, melder selskapet.

– Vår markedsposisjon og finansielle plattform gir motstandsdyktighet til å håndtere det volatile markedet. Samtidig tillater denne styrken oss å vurdere strukturelle tiltak for å vokse og skape et enda mer robust Kværner, sier konsernsjef Jan Arve Haugan i en pressemelding.

Jobber for nye kontrakter

Ordreboken var på 8,4 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal, ned fra 10,2 milliarder i samme periode i fjor.

Ordreinngangen i tredje kvartal var på en drøy milliard, som inkluderer en Njord-kontrakt på 350 millioner. Oppgraderingen av Njordplattformen gir etterlengtet arbeid for Kværner på Stord.

Kværner venter at det vil bli mulig å by på noen få relevante prosjekter i 2016, 2017 og 2018, og melder at de ser flere tegn til kommende prospekter.

– Tidspunktet for nye prosjekter er fremdeles usikkert. Vi jager prospekter for å sikre en effektiv kapasitetsutnyttelse gjennom 2017, sier Haugan.

Kværner er avhengig av å vinne tilstrekkelig med nye kontrakter for å sikre en effektiv kapasitetsutnyttelse, heter det i kvartalsrapporten.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.