– Dette er en fantastisk følelse, sier administrerende direktør Bård Bjørshol.

Han har akkurat gitt sine ansatte beskjed om at bedriften skal utføre vedlikehold på alle BPs 14 installasjoner på norsk sokkel – på feltene Valhall, Ula og Skarv.

180 millioner årlig

Kontrakten har i første omgang en varighet på tre år, men med opsjoner på tre ganger to år. Med en årlig verdi på 180 millioner kroner kan dermed totalverdien bli drøyt 1,6 milliarder.

– Men vi håper det blir enda mer. 180 millioner årlig er laveste estimat. Når aktiviteten på sokkelen forhåpentligvis øker, tror vi verdien kan bli høyere, sier Bjørshol.

Kontrakten sikrer 200 jobber i selskapet, og ifølge Bjørshol vil det også bli nødvendig å ansette flere.

– Det er imidlertid for tidlig å si hvor mange nye vi må rekruttere, sier han.

Nedbemanningsspøkelset

Høsten 2014 måtte Bjørshol si opp om lag 100 medarbeidere. Han innrømmer at det var en opplevelse som ikke fristet til gjentakelse.

– Det skal være helt sikkert. Nå får vi ro og stabilitet i organisasjonen. Vi har den siste tiden fått mindre å gjøre på våre eksisterende kontrakter, og nedbemanningsspøkelset har etter hvert begynt å vise seg igjen. Nå slipper vi å tenke på det, sier Bjørshol.

-Hvorfor vant dere kontrakten?

– Vi har jobbet strukturert for å drive bedriften mer effektivt, og vi har gode HMS-resultater. Det er helt klart medvirkende årsaker, sier Bjørshol, som også er klar på at bedriften har gått langt ned på pris.

Les også: