Oljeserviceselskapet Aker Solutions må gjennomføre ny nedbemanning.

Kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani bekrefter at det torsdag har vært allmøter i Egersund og på Ågotnes.

– Vi har i dag informert våre ansatte om behovet for å redusere arbeidskapasiteten ved enkelte lokasjoner. Omtrent 650 stillinger, hovedsakelig i Norge, Storbritannia og India kan bli berørt. Justeringene gjøres på grunn av den vedvarende markedsnedgangen og som en del av en global omorganisering som startet i november for å styrke selskapets konkurransekraft, skriver Nooryani i en epost til Sysla.

– I Norge vil dette kunne påvirke om lag 170 stillinger på subsea-services anlegget vårt på Ågotnes og rundt 100 stillinger ved verftet vårt i Egersund. Tilpasningene på disse to lokasjonene skyldes den vedvarende markedsnedgangen. Enkelte andre lokasjoner i Norge kan også bli noe påvirket, men dette er det for tidlig å være mer konkret på i dag, skriver hun.

Oppsigelser

Klokken 10.00 torsdag morgen ble det kalt inn til et allmøte i Aker Solutions i Egersund. Fra møtet skriver klubbleder Oddvar Hølland følgende til Aftenbladet på SMS:

– Det vil foregå en nedbemanning world wide grunnet sviktende marked og utsiktene fremover, spesielt i 2017. For Egersund vil dette si en reduksjon på inntil 100 ansatte, funksjonærer og operatører, dette er både naturlig avgang og oppsigelser.

15. januar vil det foregå møter på verftet i Egersund. Først da vil det endelige svaret på hvor mange ansatte som blir sagt opp komme.

Mistet Heidrun-oppdrag

4. oktober 2016 kom nyheten om at Aker Solutions sikret seg jobben med å bygge subseasystemet til Dvalin-feltet, men oppdraget med å bygge modulene til Heidrun-plattformen glapp til Aibel. Kontraktene Aker Solutions ble tildelt var verdt 900 millioner kroner til sammen av DEA, men det var langt ifra nok.

I etterkant varslet Aker Solutions bemanningsreduksjoner i Rogaland som følge av den tapte kontrakten.

– Vi forventer at dette vil påvirke kapasiteten ved våre lokasjoner i Egersund og Stavanger, men det er for tidlig å gå inn i detaljer på dette nå, sa kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani til Sysla da.

Ifølge en oversikt fra DNB Markets fra september 2016 har over 3100 ansatte i selskapet mistet jobben.