På ettermiddagen ble nordsjøolje av Brent-kvalitet omsatt for 53,4 dollar per fat. Dette var den høyeste prisen siden oktober i fjor.

I en tale på en energikonferanse i Istanbul mandag sa Putin at Russland er rede til å begrense oljeproduksjonen for å oppnå høyere priser på verdensmarkedet.

Oljeprisen gjorde et hopp i slutten av september da OPEC-landene ble enige om å kutte sin produksjon. Mange analytikere har imidlertid stilt spørsmål ved om kuttene vil bli gjennomført som planlagt.

Sikrer energiavtaler

Russlands president Vladimir Putin besøkte mandag Tyrkia for å sikre det russisk-tyrkiske energisamarbeidet. Konflikten de to landene har om Syria, tones ned.

Putin skulle møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i forbindelse med åpningen av Verdens energikongress i Istanbul. Det var ventet at de to ville forsikre hverandre om at energiavtalene de tidligere har inngått, fortsatt gjelder.

Russland og Tyrkia er blant annet enige om å bygge en gassrørledning for å føre russisk gass til Europa via rør under Svartehavet. I tillegg har Russland fått i oppdrag å bygge Tyrkias første atomkraftverk.

Høyere oljepris

I en tale under energikonferansen i Istanbul sa Putin at Russland er rede til å begrense oljeproduksjonen for å sikre en høyere oljepris.

– I den nåværende situasjonen tror vi at det å fryse eller kutte i oljeproduksjonen er den eneste måten å bevare stabiliteten i energisektoren og akselerere en rebalansering av markedet, sa Putin.

Russland er i likhet med Norge ikke medlem av Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC).

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.