Mandag møtte han lærlinger på Rosenberg-verftet i Stavanger.

På nytt er verkstedhallen i ferd med å fylles med aktivitet, etter at byggingen av to flammetårn og tre broer til Statoils Johan Sverdrup-prosjekt startet rett før jul.

– Hver gang jeg er i en sånn verkstedhall, så tenker jeg «å så bra når det er liv og røre». For jeg har vært i noen av de som er tomme og, og det er noe av det tristeste som er å se, sier den ferske oljeministeren til Aftenbladet.

– Her har de også en lærlingandel på 10 prosent, og det er kjempebra, legger han til.

Rosenberg tok i fjor høst inn 20 lærlinger.

– Ensidig fokus

Søviknes mener at det er viktig å løfte oljenæringen opp, for å sørge for rekruttering og kompetanse.

– Jeg synes det har vært et litt ensidig fokus i det siste på at olje og gass bare er en utfordring for den omstillingen vi står overfor, og ikke en del av løsningen, sier Søviknes.

– Men både kompetansen som finnes i næringen og inntektene denne næringen gir Norge, er helt avgjørende for at vi skal lykkes i omstillingen vi står overfor og for at vi skal nå målene i klimaavtalen.

Olje- og energiminister Terje Søviknes. Foto: Jon Ingemundsen

Mer arbeid

Administrerende direktør i Rosenberg WorleyParsons, Jan Narvestad, lyser opp når han viser Søviknes rundt blant konstruksjonene som er i ferd med å ta form.

Han er svært fornøyd med en oljeminister som priser næringen.

– Det er musikk i mine ører og for de fleste som bryr seg om olje- og gassbransjen. Jeg tror også det er veldig viktig for både regionen og for bransjen. Oljebransjen har vært viktig og vil fremdeles være betydningsfull i mange tiår framover. Da er det viktig at vi klarer å framsnakke den i stedet for å baksnakke den, som jeg føler har vært situasjonen nå en periode.

Les hele artikkelen på Aftenbladet.no.