I begynnelsen av april i fjor ble det kjent at Shell hadde lagt inn et bud på alle aksjene i Helge Lunds BG Group. Selskapet la 560 milliarder kroner på bordet for aksjene.

Siden da har oppkjøpet gått gjennom nødvendige godkjenninger, og mandag morgen melder Shell at sammenslåingen er fullført.

Fakta

Royal Dutch Shell

  • Hovedkontor i Haag, men forretningsadresse i London.
  • Norsk hovedkontor i Risvika i Tananger.
  • Hadde i 2015 inntekter på 265 milliarder dollar, ned fra 421 milliarder i 2014
  • Resultatet etter skatt ble 2,2 milliarder dollar, mot 14,7 milliarder i 2014

– Vi starter nå arbeidet med å integrere de to selskapene. Det er enda for tidlig å si akkurat hva sammenslåingen vil bety for virksomheten og ansatte i Norge på sikt, men det som er sikkert er at kombinasjonen av Shell og BG vil forsterke vår globalt ledende posisjon innenfor leting i nye, fjerntliggende og utfordrende områder. I så måte støtter denne fusjonen Norske Shells vekstambisjoner, og styrker våre muligheter for å vokse virksomheten vår på norsk sokkel, sier administrerende direktør i A/S Norske Shell Tor Arnesen.

Oppkjøpet betyr at Shells olje- og gassreserver øker med 25 prosent, og produksjonsvolumet med 20 prosent. Shell er Europas største oljeselskap med 94.000 ansatte i 70 land. BP Group har 5200 ansatte i 24 land.