– Siste status er at det ser ut til at brannen er slukket. Det observeres verken røyk eller flammer i området. Vi vil nå forsøke å få bekreftet det og isolere området for å hindre en gjenoppblussing, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby til Sysla.

Meldte om brann i dag tidlig

Det var plattformsjefen som 08.20 i dag tidlig meldte om røykutvikling og brann.

Brannen er bekreftet i en pumpe i et utstyrsskaft og det ble iverksatt brannslukking samtidig med at personell flyttes fra Statfjord A til Statfjord B-plattformen. Sprinkleranlegget på plattformen er også utløst.

Personell til boligkvarter

– Det var 67 personer om bord da hendelsen oppsto. Kl. 10.00 var 20 personer flyttet til Statfjord B med SAR-helikopter, skriver Statoil.

Brannen er begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er atskilt med brannskillere. Produksjonen på plattformen ble nedstengt, og mannskap uten beredskapsoppgaver ble mønstret til livbåtene.

– Mannskapet som rutinemessig ble mønstret i livbåtene tas nå ut og returneres til boligkvarteret for defrief, sier Skauby. De 20 som ble flydd til Statfjord B er der inntil videre.

Mobiliserte

Statoils beredskapsorganisasjon på Sandsli og i Stavanger ble mobilisert og to helikoptre på feltet og beredskapsfartøy var også i området.

– Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, men det vil bli gjenstand for grundige undersøkelser, opplyser Skauby.