Byrding (Statoil):

Investeringsanslag: 1 milliard kroner.

Bygges ut med en en to-grens brønn fra den eksisterende Fram H-Nord-bunnrammen.

Til dette arbeidet har Statoil allerede ordnet seg rigg, i form av Scarabeo 5. Borestart er estimert til februar 2017 og jobben tar cirka 130 dager.

I tillegg er FMC valgt som leverandør av juletre til prosjektet.

Dvalin (Dea Norge)

Investeringsanlag: 10,26 milliarder kroner

Dvalin blir en havbunnsutbygging med fire brønner, knyttet opp mot Heidrun-plattformen 15 kilometer unna via en ny rørledning.

Aker Solutions er tildelt kontrakten for det undersjøiske produksjonssystemet, og Aibel er tildelt kontrakten med å bygge to moduler på Heidrun-plattformen, samt offshore integrasjon.

Technip er tildelt oppdraget med produksjon og installasjon av rørledninger og kontrollkabel på feltet. Offshore-arbeidet skal utføres i 2018 og 2019 av Technips egne fartøyer som Deep Energy og North Sea Atlantic.

Utgard (Statoil):
Investeringsanlag: 3,5 milliarder kroner

I august leverte Statoil PUD for gass- og kondensatfunnet Utgard.

Aker Solutions har vunnet EPCIC-kontrakt for Statoils tilknytning av Utgard til Sleipner.

Avtalen er verdt 500 millioner kroner og gjelder modifikasjonsarbeid på Sleipner for tilknytning av subsea-feltet.

Oppdraget vil bli utført ved Aker Solutions MMO-avdeling i Stavanger.

Trestakk (Statoil):

Investeringsanlag: 5,5 milliarder kroner

Statoil tildelte fredag en EPCI-kontrakt til FMC Technologies og Technip Norge, samt en topside-kontrakt til Aker Solutions for leveranser til utbyggingen av Trestakk.

FMC Technologies og Technip skal sammen levere en EPCI-kontrakt (Subsea, Umbilicals, Risers, Flowlines). Dette inkluderer bunnramme, manifold, ventiltrær, kompletteringssystem, brønnhoder, rørledninger, stigerør, kontrollsystem, kontrollkabel og marine operasjoner.

Aker Solutions i Trondheim tildeles kontrakten for topside-arbeidet på Åsgard. Produksjonsskipet Åsgard A skal modifiseres for å ta imot olje og gass fra Trestakk-feltet. Arbeidet består i hovedsak av rørarbeid for å koble brønnstrømmen til skipet, samt oppgradering av målesystemer.

Oda kommer

I tillegg er det varslet innlevering av utbyggingsplan for Oda, tidligere Butch, fra Centrica.

Dette er en havbunnsutbygging mot Ula-plattformen. Kontraktene som kommer herfra vil være bygging og installasjon av subseasystem og rørledninger, samt modifikasjoner av Ula.