– Vi skal rekruttere seks personer til vårt team i Stavanger. Da vil vi være 24 ansatte. Ambisjonen vår er å bore mellom fem og seks letebrønner i året, og disse ansettelsene vil gjøre oss i stand til å møte denne målsetningen, sier administrerende direktør Chris Elliott i Wellesley Petroleum.

160 søkere sist gang

Stillingene som skal besettes er porteføljekoordinator, boreingeniør og HSEQ-ingeniør samt to geologer og en geofysiker.

– Fire av stillingene skal være knyttet til arbeid med lisensporteføljen vår, både opererte og ikke-opererte, mens de to siste er en utvidelse av vårt undergrunnsteam som genererer leteideer og prospekter, selve hjertet i vår forretningsplan.

Sist selskapet lyste ut stillinger, fikk de 160 søkere.

Fant olje ved Gjøa

Selskapet har allerede fått smakt på en letesuksess, som medeier i Cara-funnet seks kilometer fra Gjøa-plattformen. Funnet er på mellom 27 og 69 millioner fat olje og ligger dermed an til å bli en subseautbygging.

Det er det britiske investeringsselskapet Bluewater Energy som har stilt rundt 2 milliarder kroner til disposisjon for Wellesley Petroleums aktivitet i Norge. Og mens store leteselskaper som Statoil og Lundin reduserer aktiviteten, ønsker lille Wellesley å trekke i motsatt retning.

– I løpet av det siste året har vi jobbet hardt for å kvalifisere oss som lisensoperatør, og målet er å bore egenopererte brønner i nær framtid. Vi har også søkt om egenopererte lisenser i årets TFO-runde. Vi ser at fortsatt høy leteaktivitet er vitalt for videreutviklingen av norsk sokkel, sier Elliot.

Revus og Agora

Wellesley Petroleum har bygget et team som hovedsakelig består av fagfolk som bidro til to av norsk sokkels største letesuksesser, Revus og Agora.

Disse selskapene ble kjøpt opp av henholdsvis Wintershall for 5 milliarder kroner og Cairn Energy for 2,6 milliarder kroner.