En samlet leverandørindustri opplever knalltøffe tider, men trekker til Sotra når messen går av stabelen i dag og i morgen.

– I tvil om hva vi kunne forvente

OTD-ledelsen er alltid spent på hvor mange som har budsjetter til å kjøpe stands og hvor mange besøkende som stiller. I år var spenningen ekstra stor, med tanke på alle kuttene bransjen har vært gjennom.

– Med 40.000 oppsagte i oljeindustrien var vi veldig i tvil om hva vi kunne forvente.

Det sier OTD-sjef Helge Keilen.    

– Allerede har vi mellom 4.000 og 5.000 forhåndspåmeldte og det peker mot en oppslutning på nærmere 15.000 besøkende. Hva vi vet er at den tradisjonelle Octoberfesten som arrangeres i kveld har fulle hus med nærmere 1500 deltagere, så det er ikke helt nattsvart i bransjen, påpeker han,

Har kommet gjennom kriser før

For to år siden var OTD i Bergen også, da med over 500 utstillere og boom. I år er antall utstillere nesten halvert.

– Nedgangen i bransjen påvirker selvsagt alle, men vi har selv i dette kriseåret klart å samle over 250 utstillere. Vi satser på at de og mange flere blir med oss videre til OTD 2017 i oktober i Stavanger. For øvrig har jeg jobbet i oljebransjen siden 1982 og dette er fjerde krisen jeg opplever. Alle tidligere kriser har syntes umulig å komme opp igjen fra, men vi har klart det hver eneste gang.

– Hvordan oppfatter du leverandørenes forventninger til 2017?

– Vår årlige OTD oljebransjeundersøkelse sier i hvert fall at de fleste tror bransjen er over det verste nå. Men det gjenstår selvsagt å se.

Statsministeren åpner og blir intervjuet

Årets OTD satser enda hardere på Tech Talks, hvor kjente aktører i og rundt oljenæringen blir intervjuet på scenen foran publikum. I år kommer både Statsminister Erna Solberg, administrerende direktør i Norsk olje og gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, og Statoils konserndirektør for sikkerhet og drift Anders Opedal på denne delen.

– Vi starter med et intervju med statsminister Erna Solberg, og det gleder i hvert fall jeg meg til. Hun og hennes regjering får gode score i vår undersøkelse. Det er 600 påmeldte til denne seansen som altså foregår i Sotra Arena etter at statsministeren har åpnet årets OTD.

otd rigg

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.