– Jeg satt halvannet år og hadde mye med nedbemanning å gjøre. Det var trøtte tider. Jeg har sett både kollegaer og eksterne konsulenter bli permittert, sier Einar Ellingsen til Stavanger Aftenblad. 

Han er partner og ansvarlig for salg og business i det nyetablerte bemanningsselskapet Westnan Solutions AS.

Til nå har selskapet knyttet seg til over 100 permitterte eller arbeidsledige i regionen.

Budsjetterer med 30 millioner

Av dem har de i løpet av de to første månedene hatt 26 personer i arbeid.

– Det er ikke alle vi har kontrakt med som har behov for ansatte, og det kan gå en stund før vi får forespørsler. Men noen forespørsler kan være etter et team på 5-15 folk. Da sender vi ut de som passer til kravene kunden har, eller det kan være oppdrag på en vanlig tur på 14 dager eller lengre engasjement, forklarer Ellingsen.

De fire gründerne har budsjettert med 30 millioner i omsetning neste år.

– Vi kjenner på usikkerheten, men det er likevel spennende. Vi har trua på at markedet snur mer og mer fremover. Så lenge vi har godt med oppdrag og får inn gode kontrakter er vi nokså sikre på det vi holder på med, sier Ellingsen.

Liten positiv optimisme

– Bransjen som sådan stabiliserer seg. NHO Service har en oversikt over bemanningsbyrå-bransjen som viser at bransjen har hatt en reduksjon de siste 12-13 kvartalene. Markedet er en utfordring, men ManpowerGroup har beholdt vår posisjon, sier Jarle Brandt, direktør i Manpower, avdeling Rogaland.

Han forteller at de tidligere har nedbemannet lokalt, men at det har vært stabilt en stund. Utviklingen i markedet viser også nå en liten positiv optimisme. Selskapets barometer for arbeidsmarkedet viser at selskapene ser lysere på fremtiden.

– Vi ser at det er litt bevegelse i markedet nå. En må ennå mer ut hos kundene for å finne forespørsler og stillinger da det er mange stillinger som ikke blir lyst ut. Vi må lete gjennom relasjoner og nettverk, sier avdelingsleder i Stavanger for Kelly Services, Gunn Marie Henningsen.

Les hele saken hos Stavanger Aftenblad. 

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla så send oss en epost.