Kontrakten har en verdi på om lag 350 millioner kroner, opplyser Aker Solutions i en pressemelding.

– Vi er glade for å jobbe med Statoil på enda en av nøkkelbrikkene i utviklingen av Johan Sverdrup-feltet, sier Knut Sandvik, sjef for vedlikehold og modifikasjon i Aker Solutions, i en pressemelding.

Prosjektet vil i snitt gi arbeid til rundt 50 personer, med en topp på nesten 100 i midten av 2017.

– Arbeidene på Mongstad vil starte i begynnelsen av 2017, og dette vil innebære muligheter for lokale leverandører i Mongstad-området, sier Kjetel Digre prosjektdirektør for Johan Sverdrup i en pressemelding.

Norske aktører

– Det er også gledelig at vi kan inkludere Egersund som lokasjon og bidragsyter til å levere på det enorme puslespillet Johan Sverdrup-prosjektet er. I Norge ser vi nå at alle de store verftene langs hele kysten er involvert i å utvikle et av de største industriprosjektene i Norge i nyere tid, sier Digre.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) gleder seg over at nok en Sverdrup-kontrakt går til en norsk aktør.

– Dagens kontrakt er nok et eksempel på hvor viktig Svedrup-utbyggingen er for norske arbeidsplasser og verdiskaping.  Over 70 prosent av kontraktene ved utbyggingen har blitt tildelt norske leverandører. Dagens kontrakt til Aker Solutions er kjærkommen for selskapets aktivitet på sørvestlandet, uttaler Lien via departementets kommunikasjonsavdeling.

Flere i bedriften som leser Sysla? Alle som leser mer enn et par saker i uken, vil snart måtte betale for tilgang til innholdet vårt. Hvis du ønsker et gunstig tilbud på bedriftsabonnement på Sysla, så send oss en epost.