Økte inntekter og bedre resultat for Songa Offshore

Nye rigger i arbeid gir høyere inntekter for Songa Offshore.

OLJE OG ENERGI 11.11.2016 08:39 Av Camilla Aadland
 

Inntektene i tredje kvartal økte til 229 millioner kroner fra 124 dollar i samme periode i fjor. Resultatet økte også, fra minus 317 millioner dollar i tredje kvartal i fjor til 65 millioner.

– Med et sterkt fokus på riggytelse og kostnadseffektivitet er Songa Offshore fornøyd med å rapportere enda et solid operasjonelt og finansielt kvartal, sier konsernsjef Bjørnar Iversen i Songa Offshore i en børsmelding.

Fakta

Songa Offshore
  • Riggselskap som eier syv halvt nedsenkbare borerigger.
  • Hovedaksjonær er Frederik W. Mohns selskap Perestroika.
  • Eier tre eldre rigger, og fire nye. n av de eldre riggene, Songa Trym, er lagt i opplag.
  • De fire nye rigger er bygget i Sør-Korea, alle er nå overlevert til selskapet.

Også i første kvartal gikk selskapet i pluss, mens forrige kvartal endte i minus etter nedskrivninger.

Alle de fire nye riggene som er bygget i Sør-Korea er nå levert, og i arbeid. Dette er hovedårsaken til de økte inntektene dette kvartalet, melder selskapet.

Men effekten blir oppveiet av lavere bidrag fra Songa Delta og Songa Dee, og fravær av inntekter fra Songa Trym, som er i opplag.

Dette er de tre eldste riggene på norsk sokkel, men Iversen har tidligere sagt at han ikke har planer om å skrote noen av dem.

Også en av de nye riggene blir uten arbeid i noen måneder, noe som gir permitteringer i selskapet.

– Boremarkedet i Nordsjøen fortsetter å være svært utfordrende med et begrenset antall anbud både på norsk og britisk sokkel. Som et resultat har flere rigger kommet av kontrakt og blitt lagt i opplag. Utstiktene er fremdeles svake og konkurransen om de få anbudene i markedet er sterk, heter det i rapporten.

Selskapet venter dermed at 2017 vil være et utfordrende år for industrien.

Bjørnar Iversen er en av dem som kommer på Sysla Live: Rigg og rederi – Fra opplag til oppdrag i Bergen 30. november. Les mer og meld deg på her!