Han trenger ansatte, nå!

Etter to år med nedgang har det snudd for PcP. Norge. Stavanger-selskapet går mot oljestrømmen og skal ansette flere nye medarbeidere i vår.

OLJE OG ENERGI 20.05.2016 06:09 Av Erlend Frafjord
 

– Vi søker i første rekke etter fem nyansatte på kundebehandlingssenteret og salgsingeniører ute i felten, sier Robert Bjørklund som leder selskapet med 10 ansatte på Forus i Stavanger.

– Og jeg skulle helst hatt dem på plass i går, så travelt får vi det framover, legger han til.

Kan forvente rush fra oljeledige

Bjørklund trenger neppe å bekymre seg over tilgangen på folk, men kan heller forberede seg på et rush av henvendelser fra tusenvis av oljeledige på vill jakt etter de ytterst få jobbene som lyses ut for tiden.

rister02 (1)

PcP.-sjefen har alltid godt selskap på kontoret sitt. 

Nisjebedriften produserer rister i alle varianter. En rekke plattformer på norsk sokkel er utstyrt med sklisikre gangbruer og trappetrinn med de karakteristiske hullene som er stanset ut i metallet.

Bedriften leverer også ventilasjonsrister og varmeskjold til fakkeltårn.

Startet med Ekofisk

Produksjonen skjer på konsernets fabrikker i Danmark og England. Selskapets historie i Norge går tilbake til 1974 og de første leveransene til Ekofisk-plattformene.

– I dag er rundt en tredjedel av virksomheten til PcP. Norge relatert til leveranser i olje- og energibransjen, resten til bygg og anlegg, sier Bjørklund.

Han tok over virksomheten i fjor, og fikk utfordringen med å snu en dårlig trend.

Driftsinntekter på 37 millioner kroner i 2012 sank jevnt og trutt til 27 millioner i fjor. Resultatet før skatt på 792.000 kroner i fjor var bare litt mer enn en tidel av resultatet tre år tidligere.

Nå peker pilene oppover igjen.

20 prosent salgsøkning

– Vi har dyktige ansatte som har vært med i flere tiår, men ting hadde kanskje begynt å gå litt av seg selv. Jeg sørget for å få lokalene pusset opp og involverte de ansatte i å skape en ny giv. I år ligger vi an til å øke salget med minst 20 prosent, sier Bjørklund.

Fakta

PcP. Norge AS
  • Eid av PF Group i Danmark.
  • Opprinnelig en familieeid, dansk bedrift grunnlagt i 1927 av smeden Peder Chr. Pedersen.
  • Rister ble etter hvert kjerneproduktet.
  • Selskapet skriver navnet med punktum etter PcP. fordi det ikke skal kunne forveksles med det narkotiske stoffet PCP, også kalt englestøv.

Selv om oljebransjen ligger nede for telling og PcP. Norge er avhengig av mye leveranser til denne, er situasjonen ikke helsvart.

Fikk nylig jernbane-leveranse

– Vi ser at en del operatørselskaper velger å gjøre mer vedlikehold nå som det er mindre trykk på personellet på driftssiden offshore. Dette gir leveranser til oss, sier Bjørklund.

I tillegg til plattformer på sokkelen er verftsindustrien en viktig kunde. Et annet, stort satsingsområde for PcP. Norge framover blir levering av nye kabelgater når Jernbaneverket skal skifte ut signalanlegget. Denne uka fikk selskapet tilsagn om de første leveransene av kabelgater for 3-4 millioner kroner.

Bil-pimping

Også privatpersoner stikker innom lageret på Forus for å plukke med seg rister til alt fra inngangspartier og griller til biler som skal pimpes opp med et nytt frontparti.

Robert Bjørklund sier han også er på jakt etter et egnet sted til å kunne utføre fabrikasjoner i Norge.

– Mye av det vi gjør er skreddersøm og for å få ned leveringstiden er det viktig for oss å få gjort mer av dette innenlands, avslutter Bjørklund.

PcP Norge AS

Tall i millioner kroner20152014
Driftsinntekter27,330,9
Driftsresultat0,74,4
Resultat før skatt0,74,5