Hvorfor kjøpte Statoil Lundin-aksjer for milliarder?

Oppkjøpsekspert Daniel Rennemo, partner i PricewaterhouseCoopers (PwC), tror Statoil har kjøpt seg inn i Lundin for å være bedre posisjonert hvis Lundin kommer i spill.

PODCASTS 14.03.2016 06:01 Av Erlend Frafjord
 

– Statoil har avvist at de vil kjøpe seg ytterligere opp Lundin, men da klarer jeg ikke å se noen god begrunnelse for oppkjøpet. Jeg tror Statoil har posisjonert seg for å få kortere vei til forhandlingsbordet, og at Lundin-kjøpet dermed er «Saga-trikset» om igjen, sier Rennemo i en ny episode av Oilcast.

 

I sendingen, hvor journalistene Glenn Stangeland (Offshore.no) og Erlend Frafjord (Sysla) også deltar, får du dessuten vite mer om dette:

  • Store internasjonale oljeselskaper blir ikke sentrale oppkjøpere på norsk sokkel de neste årene, ifølge Daniel Rennemo. Men en konkret hendelse kan endre dette bildet fundamentalt. Stikkord: Johan Sverdrup. Hør Rennemo fortelle hva dette består i.
  • Rennemo lanserer et internasjonalt selskap –  relativt ukjent her i Norge – som en sentral oppkjøper på norsk sokkel de neste årene. Hvilket selskap er dette og hva er strategien?
  • Hvorfor har Det norske vært så aktive på oppkjøpsfronten. Hva vil Røkke-selskapet med alle nyervervelsene?
  • Finnes det store selskaper som kan tenkes å forsvinne fra norsk sokkel? Glenn Stangeland har et konkret tips, som Rennemo ikke er enig i.

Oilcast fra Sysla kan også lastes ned i Itunes.

Hør tidligere Oilcast-episoder her: