– Tøft å gi ansatte beskjed om at de mister jobben

Her kan du høre en ny episode av Sysla-podkasten Oilcast. Denne sendingen handler om den vanskelige situasjonen offshorerederiene befinner seg i.

PODCASTS 09.10.2015 13:57 Av Ola Myrset
 

Nedturen har rammet oljeindustrien for alvor, og offshorerederiene er noen av dem som sliter kraftig.

I denne Oilcast-sendingen tar vi en prat med Anne Jorunn Møkster, administrerende direktør i offshorerederiet Simon Møkster Shipping.

– Det handler om mennesker

Hun forteller om et svært vanskelig marked. Selskapet går mot minusresultat i år og Møkster-sjefen har selv måttet gi om lag 50 ansatte beskjed om at de mister jobben.

– Det er tøft. Det handler om mennesker. Vi er opptatt av å bygge opp arbeidsplasser. Men når vi kommer i en så vanskelig situasjon, må vi gjennomføre tiltak. Vi må redusere kostnadene for å begrense tapene våre, sier Møkster.

– Sikker på at det snur

Hun er likevel trygg på at bransjen bare er nede i en bølgedal, men tør ikke spå når det blir bedre tider.

– Det eneste som er sikkert, er at det skal snu. Det er jeg helt sikker på. Men når alt er på det mest negative, er det vanskelig å se når det skal snu. Ofte har det snudd raskere enn vi har sett for oss på det mørkeste, sier Møkster.

Stig Horsberg Eriksen, sjef for olje og shipping i Sparebank 1 SR-Bank er den andre gjesten i denne sendingen. Også han er trygg på at offshorerederiene etter hvert vil komme i roligere farvann.

– Jeg tror det vil snu. Tusenkronersspørsmålet er når det vil skje. Det komme iallfall til å ta ett år. Så kan vi jo håpe at det tar mindre enn tre år. Det avhenger først og fremst av oljeprisen, sier Eriksen.

Hør hele sendingen i spilleren over.

Husk at du også kan abonnere på Syslas iTunes-konto. Her får du automatisk inn alle våre podkaster.

Gikk du glipp av første Oilcast-episode om oljeinvesteringer? Den finner du her.