– Vi har fått inn svært mange og svært kvalifiserte søkere til de ledige stillingene vi har lyst ut, sier administrerende direktør Otto Søberg i Wood Group Mustang Norway.

Vant fire plattformer 

Han leder selskapet som ble en av de absolutt største vinnerne da Statoil delte ut nye kontrakt innen vedlikehold og modifikasjon på norsk sokkel før jul.

De ble tildelt kontraktene for Snorre A og B, Grane og Visund.

Avtalene har en verdi på 3,6 milliarder kroner og vil sysselsette omtrent 250 personer. I tillegg er de kvalifisert til å delta i de nye konkurransekontraktene på enkeltstående prosjekter i Statoil-porteføljen.

1800 søkere – lover svar til alle

Å få tak i god arbeidskraft er ikke vanskelig. Det er mer et spørsmål om å klare å håndtere alle henvendelsene selskapet får.

– Det var kommet inn cirka 1800 søknader sist jeg sjekket og alle blir vurdert grundig.

– Vil alle få svar når så mange søker?

– Ja, vi er opptatt av dette skal være en ryddig prosess der alle blir vurdert. Noen blir innkalt til intervju og av disse igjen vil noen bli ansatt. De som ikke når opp av ulike årsaker denne gang, vil også få en tilbakemelding.

Klargjør seg for oppstart

I disse dager er intervjurundene i gang og Søberg ser frem til oppstarten på de fire store oppdragene de skal betjene de neste årene.

– Vi er nå i dialog med Statoil på hvordan vi skal jobbe frem mot overtakelsen av disse kontraktene fra tidligere leverandør og arbeidet med å ansette nye folk er godt i gang.

De nye kontraktene løper fra 1. mars, og det gjenstår en god del planlegging før alle detaljer er på plass.

Søberg anslår at de nye arbeidsplassene vil fordele seg jevnt mellom Bergen og Stavanger.

– Disse vil gå inn i organisasjonen vår, som alt har mange erfarne og dyktige folk. Sammen skal vi levere det nivået innen kvalitet og kostnadseffektivitet som Statoil forventer.